Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 156 фаровете светят кофти

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 156 фаровете светят кофти

Здравейте колеги.
    Карам стандартна 156ца, 10годишна, обаче ми прави впечатление че фаровете стават все по зле. Като я зех преди почти 2 години светеха що годе добре, с времето обаче все по бледо и по бледо, общо взето ако има една улична лампа в далечината да блести и фаровете почти не се виждат по асфалта, в пълна тъмнина е що годе ок. Сложих си nightbraker крушки, дето са по 18лв бройката, пооправи се, но сега нещо пак никакви ги няма, без значение дали ги настройвам макс надалеч да светят или ги забивам в земята. Приятели, познати коментират че фаровете са зле, т.е. не си въобразявам Какво ще препоръчате като решение? ксенон или нови фарове /без 'и двете' / или .. ? Попрочетох из форума, и това намерих като решение.. но дайте мнение все пак
    П.С. левия фар е леко мътен, разбрах че е често срещан проблем, не забелязвам да светят различно 2та фара.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Матирали ти са се рефлекторите - по дефалт 156 има яки фарове, в началото дори и без ксенон доста ми присвяткаха, мислейки че съм на дълги.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

колега, ксенона е добро решение, но преди това ти препоръчвам да опиташ да полираш фаровете.често помага. помътняват и рефлекторите , но за да ги почистиш трябва да свалиш "стъклото" (поне аз не виждам друг начин). ако са ти матирани стъклата и помътнели рефлекторите каквото и да сложиш все тая.

ако слагаш ксенон прочети добре и си вземи такъв с крушки които са във фокуса на фара.

пъсъ: ако рефлекторите ти са се скапали, пиши ми, ще ти подаря два.(ляв и десен естественно)
      Last edited by fiore; d.m.y г., 18:39.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

чисти ли са "стъклата",ако нямаш капачки отзад на кабеляците влизат боклуци и прах,апък ако сичко е ОК значи е нещо от рефлекторите следователно смяна му е майката,дори е ксенон да сложиш пак същата ще е
        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

И аз го имам същия проблем маке му... сложих си крушки Филипс Даймънд вижън, но никакъв ефект - дето види нищо не се види... Явно решението е нови фарове.
          Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

на пръв поглед не се вижда но всъщност и от вътрешния край се сабира прах,мойте съм им одлепял стъклата за да ги почистя и рефлекторите също огромна разлика.
            А за полирането е хубаво но ако от вътре са замърсени ефекта е нулев.
            sigpic98.ALFA 156 1.8 T.S. ALFA ROMEO 33 1.4 GT 1300 JUNIOR

Comment

Таз работа без сваляне на фаровете няма да стане!
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
                Здравейте колеги.
                Карам стандартна 156ца, 10годишна, обаче ми прави впечатление че фаровете стават все по зле.

Когато си купих алфата - единствената ми забележка беше към фаровете в смисъл че нищо не светят, като се има предвид, че рефлекторите са си много добре. Дори и след като почистих стъклото от вътре ефект нямаше (рефлектора обаче не съм го пипал изобщо, което ти го препоръчвам и на теб. Може само с въздух да го продухаш, но въздуха трябва да е сух).
                Сложих си сини (имитация на xenon) крушки на късите и пак не ми харесваше как свети на къси. На дълги нямах забележки
                Единственото решение е да се слага ксенон. Тогава фаровете наистина стават страшни.
                Така, че ако рефлекторите са ти здрави - сложи си ксенон и ще се родиш. Ако не са здрави , може пак да си сложиш.Със сигурност ще е много по-добре от колкото сега.
                Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

благодаря на отзовалите се
                  до колкото разбрах първо е добре да почистя стъклата и рефлекторите, т.е. да разглобя фаровете някой ако има manual ще съм много благодарен ако го пусне тук, защото в техническия раздел не намерих такъв, мисля че имаше единствено как да се направят GTA фарове на 147 вторият ми въпрос е към колегите с ксенон да препоръчат някой който слага ксенон, може и на ЛС. Благодарско на всички още веднъж

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
                    ......(рефлектора обаче не съм го пипал изобщо, което ти го препоръчвам и на теб. Може само с въздух да го продухаш, но въздуха трябва да е сух).
                    .....
                    Перфектно се чисти като се напръска с меглио или друг обезмаслител и след това само се полива с вода, след което се подсушава с въздух сешоар евентуално
                    или го оставяш само да изсъхне. не опитвай да забърсваш с каквото и да е. ще свалиш покритието.успех!
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

чак пък да свали покритието ...малко радикално изказване, няма да бърше с шкурка!
                      Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                        Перфектно се чисти като се напръска с меглио или друг обезмаслител и след това само се полива с вода, след което се подсушава с въздух сешоар евентуално
                        или го оставяш само да изсъхне. не опитвай да забърсваш с каквото и да е. ще свалиш покритието.успех!
                        колеги, подскажете как се свалят и разглабят фаровете или ако някой има manual да даде линк ще съм много благодарен

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
                          колеги, подскажете как се свалят и разглабят фаровете или ако някой има manual да даде линк ще съм много благодарен
                          http://alfa156.net/tech/headlight.htm

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
                            чак пък да свали покритието ...малко радикално изказване, няма да бърше с шкурка!
                            колега ти виждал ли си разглобен фар и пипал ли си рефлектора за да знаеш. пробвай и тогава говори. просто когато кажете нещо го казвайте ако сте убедени защото може да излъжете останалите. ако искате опитайте и после ще си говорим.
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

И аз съм на мнение, че рефлектора НЕ ТРЯБВА да се бара с нищо...
                              Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

Working...
                              X